Жълтите павета прераснаха в ново шарж течение

мин. четене

Забавно или не, скандалният ремонт на жълтите павета създаде цяло ново арт течение с мемета, колажи и шаржове. Но неизчерпаемата българска изобретателност и чувство за хумор надмина всичко с пускането на снимка, която осмива и процеса на редене, и известния конструктор за деца, на който и най-малките се учат на ред и симетрия.

„Новата серия“ - Lego "Харчитектура" за начинаещи и бъдещи строители е прекрасен начин да започнете да се чудите как се редят изпочупени павета, какво е права линия, как се пълнят фуги с нищо и как се усвояват бюджетни средства, обикновено доста добре прикрити отчетно.

В цената не е включена книжка с инструкции.

В реалността, където нещата не са толкова забавни и смешни, известните като "жълти павета" са керамични и вече не се произвеждат, затова и са в ограничено количество. Фирмата, която спечели обществената поръчка за 18 млн. лв. е небеизвестната любима компания на ГЕРБ - "Трейс".

Това е само поредната издънка на столична община, която през юни започна и варварски ремонт на фасадата на театър "София" - с лепене на големи количества стиропор върху каменната фасада с орнаменти.

Софиянци изсипаха гневи реакции за получения резултат от ремонта и в превърналия се вече стил на управление на Йорданка Фандъкова, престои "ремонт на ремонта". А междувременно се харчат пари, енергия и граждански усилия в мечти и стремеж някога да заживеем просто нормално.

Затова ето какво предстои:

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: