"Пуснете си фиша" - изборният ден в социалните мрежи

мин. четене

Представете си, че живеете в държава, в която можете да гласувате само за една политическа сила или нейното немощно подобие. Има такива страни. България не е от тях, днес можете да изберете между 28 политически формации - свободно, без принуда, без дула на автомати.

Гласувайте, какъв ще бъде животът ви, зависи само от вас!

 

Огнян Минчев, политолог

"Гласувайте! Не оставяйте другите да определят вашето бъдеще. Гласувайте, макар че тези, които би трябвало да получат вашето доверие се държат меко казано несериозно през последните две години. [...] Демокрацията е най-лошата форма на управление, ако не броим всички останали, казва Уинстън Чърчил. Демокрацията има своя цена, но има и своята стойност".  

 

Не съм агитирал никого за кого да гласува и преди деня за размисъл - по време на предизборната кампания. Няма да...

Posted by Ognyan Minchev on Saturday, 1 October 2022

 

Ралица Ковачева, главен редактор на Factcheck.bg

"Отивам да гласувам. Леко се разколебавам, защото по телевизора казаха, че толкова рано гласували само възрастните хора. Но после решавам, че няма да робувам на възрастовите им стереотипи и чинно изпълнявам гражданския си дълг."

 

Отивам да гласувам. Леко се разколебавам, защото по телевизора казаха, че толкова рано гласували само възрастните хора....

Posted by Ralitsa Kovacheva on Sunday, 2 October 2022

 

Стефан Попов-Чефо, влогър

"И всеки ден да има избори, всеки ден ще ходя. Щото ми се живее в място, където наркоманът, убил двама на пътя, не се разминава с 2 години условна.  [...] Място, където проектите на Кремъл не очернят най-хубавата българска дума… “патриот”. Място, където не завися от полу-грамотни, дебеловрати, нагли, неталантливи и самозабравили се службогонци."

 

 

Естествено, че гласувах. Естествено, че е за новото. И всеки ден да има избори, всеки ден ще ходя. Щото ми се живее в...

Posted by Chefo on Saturday, 1 October 2022

Дарин Стойков, собственик на заведение

 

Наспа ли се? Наспа се. Пи ли кафе? Пи. Гласува ли? Аз да. Айде и ти, че иначе няма как да изметем мутрите.

Posted by Дарин Стойков on Saturday, 1 October 2022

 

Поликарпо Аравена, съосновател на www.purvite7.bg

"Ако не гласуваме на изборите днес, на следващите спокойно може да се наложи да гласуваме на референдум, организиран от чужда НЕ-братZка държава."

 

Ако не гласуваме на изборите днес, на следващите спокойно може да се наложи да гласуваме на референдум, организиран от чужда НЕ-братZка държава. А после за такива представители... #Избори2022

Posted by Policarpo Corvalán Aravena on Sunday, 2 October 2022


"Един от изборите", източник: Фейсбук 


Още по темата: