Дебати по български

мин. четене

За една вечер вялата предизборна кампания се обърна в абсолютен цирк, с който отдавна сме свикнали и който даже леко ни липсваше през последните месеци. Неочакваната поява на Кирил Петков в студиото на бТВ по време на снощния дебат предизвика необяснима реакция от страна на водещата, Мария Цънцарова, която вместо да скочи до тавана от радост от този развой на събитията, го обвини в "нарушаване на правилата". Гневни реакции последва и от представителите на ГЕРБ - Деница Сачева и нейния колега Томислав Дончев, който също се появи на дебата неочаквано.

Реакциите на публиката също не закъсняха - цялото ФБ общество буквално цяла нощ спори кой се е изложил най-много - Кирил Петков, неговият ПР, Сачева и Дончев или бТВ. В общество, отдавна забравило какво е лидерски сблъсък на мнения, в което лидерите се изказват от шофьорското място пред Севда ТВ или от дивана пред Тошко ТВ, появата на лидер на партия на телевизионен дебат предизвика небивало възмущение. Многозина са обаче и тези, които приветстват неочаквания ход на екипа на Кирил Петков и виждат в него трик от арсенала на най-големия им политически опонент, който е в състояние да обере гласовете на тези, които обичат подобни "нарушения на правилата".

В смехотворен опит да спечели от неочакваната ситуация бТВ се опитва да излезе в ролята на телевизията, която е постигнала невероятен рейтинг, макар и нейната заслуга в случая е нулева. В същото време бившата ПР-ка на ПП се разграничава от забърканата каша, а хиляди знайни и незнайни зевзеци се подиграват на гърба на участниците в семейната драма. Не са малко и тези, които са се подразнили от поведението на Кирил Петков, отблъснати от "липсата му възпитание" и такт, качества, които по принцип българският избирател не уважава или поне не очаква от други политически лидери.

Успешен ли ще е за Кирил Петков и неговата партия това салто мортале или ГЕРБ ще отбележат служебна победа, макар и напуснали терена, ще разберем съвсем скоро. Междувременно, вижте реакциите, които събрахме и не забравяйте да хвърлите едно око на снимките в галерията, има невероятни попадения!

 

За автора:

Левена Лазарова

Момиче с много имена – ако Левена ви е трудно, можете да я наричате Лена или Вени. Тези, които не чуват добре, може един-два пъти да се разминат и с Невена. Празнува имен ден на Цветница не защото така е решила, а защото баба й е от шопския край, където на „невен“ казват „левен“. За най-лесно – тя е Невена с „л“, но в никакъв случай не Невел...

Виж профила

Още по темата: