Уикенд календар – уиски, вино и изкуство

мин. четене

Този уикенд времето ще е хубаво и трябва да се възползваме от последните топли слънчеви лъчи. Имаме няколко предложения какво да правите през уикенда, освен да гласувате. Подбрали сме както интересни спортни събития, така и такива, които ще ви накарат да почувствате уюта на есента на закрито.

Unboxd Pop-up

Кога и къде: 01.10 от 16 ч. в Barter Community Hub

Ако си търсите топли зимни дрехи и приятна атмосфера на по питие, то тогава минете през Barter Community Hub и разгледайте какво са ви подготвили организаторите. Ще можете да разгледате специално подбрани дрехи и аксесоари, както за мъже така и за жени. Можете да видите новия ви любим зимен пуловер! Ще има също и разговор с организаторите на по питие, докато се наслаждавате на прекрасната гледка към Витоша. Това е перфектна възможност да съчетаете избирането на сезонни дрехи в комфортна обстановка.

 

Casavino Selection 2022 

Кога и къде: 01.10 от 14 ч. на ул. „Аксаков“ 18

Разбира се, сега е сезонът на гроздето и няма как да пропуснем новите селекции на вината от 2022 г. Тази година е 5-тото издание на Casavino Selection и мотото е „Виното, за което говорим“. Ще можете да откриете на едно място най-доброто за 2022 г. Интересно е, че едни от най-добре познатите винарни в България ще представят вина, с които до сега не са били пускани на пазара. Селекцията е специално бутилирана за събитието, което означава, че ще опитате от екслузивни купажи, които няма да можете да си купите от магазини. Вълнуваща е и поредицата „Азбука на виното“, която е в рамките на събитието. В нея ще научите повече за най-добрите винарни в България и можете да опитате нещичко от тях. Ако сте почитател на виното, то това е задължително събитие тази есен.

Повярвай, за да видиш/ Believe to see

Къде и кога: 02.10 в Дом на киното от 17:00 ч.

Това е доста интересен филм, който разказва историята на рядко срещани хора. Както заглавието подсказва, ще видите личности и истории, които трябва да се видят, за да повярвате, че съществуват. Филмът въплъщава в себе си разнообразието на различните култури по света и как живеят хората в тях. Хора и истории от Индия до Южна Корея, от Мексико до Малта и Гренландия – ще се запознаете с това, което е отвъд видимото за очите. Препоръчваме ако търсите спокойно и обогатяваща уютно изживяване в Дом на киното.

Япоснка керамика – курс

Кога и къде: всяка събота от 01.10 до 29.10 от 10 ч. на ул. „Хайдушка Поляна“ 57-58

Всички знаем, че работата с глина има много успокояващо действие и ни помага да изразим своята артистична страна. Този курс е за всички, които желаят да се впуснат в този процес и да изразят себе си. Японската керамика е различна, защото има най-дългата история от началото на сътворяването им през 10 500 години пр Хр. От тогава до ден днешен се следват едни и същи основни принципи за простота на изработката, които ги правят подходящи и за начинаещи. Ако искате да сътворите красиви и уникални съдове, на които да се наслаждавате то посветете една събота от октомври на този курс.

Street Whisky Festival Kapana

Кога и къде: 30.09. – 01.10 в Капана в Пловдив

Бихме ви препоръчали да отскочите до Пловдив за този фест. Той ще се проведе пред небезисветния бар СъндъкЪ в Капана. Именно там ще можете да опитате от най-добрата селекция на уискита и не само. Интересното за тазгодишното четвърто издание на феста е, че ще се предлагат и джин и ром. За любителите на уискито няма по-подходящо събитие, на което да отидете. В два поредни дни ще можете да се насладите на специална селекция от уискита в приятелска атмосфера. Ще има приветливи градински шатри, които да пазят вас и приятелите ви от вятър или дъжд, като можете да отидете и в релакс зоната. Организаторите са се погрижили за доброто изживяване.   

 


Още по темата: