Шефът на Ryanair: Ерата на полетите за 10 евро свърши!

мин. четене

Ryanair вече няма да предлага полети на ниски цени като 10 евро и това се дължи основно на скока на цената на горивата. Това призна шефът на базираната в Ирландия нискобюджетна авиокомпания Майкъл О'Лиъри.

„Ерата на полетите за 10 евро свърши. Средната цена на билета на авиокомпанията ще се повиши с около 40 евро. Миналата година билетът средно струваше 50 евро, такава ще е тенденцията и през следващите 5 години, каза О`Лиъри пред Би Би си.

Въпреки поскъпването на самолетните билети, шефът на Ryanair вярва, че хората ще продължат да летят често, въпреки нарастващите разходи за живот. „Няма съмнение, че в долния край на пазара, нашите наистина евтини промоционални тарифи – тарифите от едно евро, тарифите от €0,99, дори тарифите от €9,99 – мисля, че няма да видите тези тарифи през следващите няколко години“, каза О' Лиъри.

Освен поскъпването на горивата, авиокомпаниите са изправени пред предизвикателствата на по-високи сметки за ток и енергия на домакинствата, което изяжда доходите на хората. На този фон шефът на авиокомпанията каза, че очаква клиентите да търсят по-евтини опции, вместо да намаляват полетите.

„Смятаме, че хората ще продължат да летят често. Но смятам, че хората ще станат много по-чувствителни към цените и затова моето виждане за живота е, че хората ще харчат предпазливо и пестеливо“.

Тъй като самолетните билети станаха по-евтини през последните десетилетия, извършените полети се увеличиха, като повече хора правят кратки почивки в чужбина в допълнение към годишната отпуска. Авиокомпании като Ryanair, Easyjet, Vueling и Wizz Air се състезават да предлагат евтини услуги.

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: