Милица Гладнишка ще ви хвърли в "центрофуга от емоции" с новия си спектакъл

мин. четене

Милица Гладнишка е артист с огромна усмивка и много лица. Ако трябва сухо и кратко и да я представим  – тя е българска театрална, комедийна, озвучаваща актриса и джаз певица. Във всичко това обаче се впуска с огромна енергия и любов, което е и причината да е наша любимка!

Милица ще е специален гост на на Коледен парк на пл."Славейков" на 17 декември , където ви каним да пеем и да се посмеем заедно.  Къде и кога можете да я видите на сцена, кой  ѝ е купил първия и телескоп, каква музика слуша, когато е сама, какъв герой си мечтае да озвучи вижте в интервюто с Милица Гладнишка.

Да поговорим за  последното ти „предизвикателство” на театралната сцена -"Мелофобия". Дни ни делят от поредните дати на които ще бъде игран спектакъла (6 декември премиера в Пловдив в Дом на културата „Борис Христов“ и 10 декември в „Сълза и смях” в София), а ти си автор и на музиката и текстовете на песните и един от основните персонажи в него. Как би представила „Мелофобия” ?

Това е един спектакъл между театъра и мюзикъла. Сериозна музикална комедия, която хваща зрителя и го захвърля в центрофуга от емоции. Проследяваме историите или истЕриите на четиримата герои, които мразят музиката, която обичат, и затова тръгват на терапия. Комични и нелепи чрез действителни практики и терапии те се опитват да започнат отново да чуват музиката, да я пеят, да я раждат. Личните им истории са разказани в музикални форми, които минават през стилове като рап, стари градски песни, латино, хард рок, класическа музика и други. Посягаме и към няколко всеизвестни хитове и ги представяме в дръзки аранжименти, на които, както вече разбрахме, публиката буквално изригва в смях и аплодисменти! 

Допускаш ли, че е възможно да има хора, които мразят музиката?

Всъщност, мелофобия е истинска болест - като всяка фобия. Много рядко се случва, но има хора, които получават паник атаки, изпотяват се, имат сърцебиене или почти припадат, когато чуват определена музика или тонове. 
Самата аз, откачам и се изнервям, когато чуя адски силна музика или много надути баси....Ставам агресивна и съм способна да счупя колоните...всъщност, чупила съм веднъж... Музиката може както да лекува, така и да убива. Тя е сериозно оръжие, защото честотата на вълните резонира в клетките ни и така управлява емоциите и здравето ни. 

Първото което вижда човек в теб е усмивката ти, какво би могло да я изтрие от лицето ти?

Пандемията успя да смъкне за малко усмивката ми. Бях объркана, не можех да работя, не можех да си почивам... пълен вакуум. Войната... това е най-страшното нещо на света и когато Русия нападна Украйна, наистина се уплаших, че светът ни си отива. Надявам се скоро тя да приключи. В Европа, отдавна войната и териториалните владения не са нещо, с което политиците искат да се хвалят. Напротив – ценно е за тях да са първи в образованието, културата и здравеопазването. Една такава глупава война връща човечеството в средновековието. Не, мерси!

А за да разберете кой герой мечтае да озвучи Милица, за любимата й музика и за мечтите й, прочетете ето тук - в Момичетата от града! 


Още по темата: