Антонио Бандерас: Трябваше да се откажа от мечтата си

мин. четене

Латиномачото на испанското кино Антонио Бандерас се утвърди като актьор от А листата на Холивуд. Но всъщност неговата мечта далеч не е било киното. Младият и нахъсан Антонио е искал нещо съвсем различно и никой не предполага какво е то.

„Мечтаех да стана футболист“, призна звездата от „Десперадо“ и си спомня как на 14-годишна възраст си чупи глезена. Лекарите го уверяват, че въпреки всички рехабилитации, не е безопасно да продължи с футбола и е по-добре да се откаже от мечтата си.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thomas (@cgomoviesuk)

Това обаче е чудесна новина за всички любители на киното, защото Антонио Бандерас започва да се занимава с театрално изкуство. Така попада в полезрението на испанското кино и прави редица роли, включително и за Педро Алмодовар, с който снима и "Кожата, в която живея" от 2017 г., събрал много противоречиви мнения.

Последният филм, който се очаква с голям интерес с участието на Бандерас е 5-тата част за Индиана Джоунс, който ще излезе през 2023 г. 

Антонио Бандерас изигра редица роли, в които жените въздишаха, а мъжете завиждаха като „Жени на ръба на нервна криза“, „Къщата на духовете“, „Филаделфия“, „Интервю с вампир“, „Евита“, „13-ият войн“ и много други.

Още любимци от Холивуд, за които ви разказахме

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: