Затваря една легенда в София

мин. четене

Един от легендарните клубове на София затваря врати в края на годината. Сцена на редица ъндърграунд концерти, партита от всякакъв поп и рок тип и дал място за изява на младите бг групи, „Терминал 1“ ще хлопне вратите на 31 декември. Неприятната новина съобщиха от самия клуб, като посочват, че въпреки многобройните опити за подновяване на договора при всякакви предложени варианти, фактите са такива, защото:

„Тъжно ни е да съобщим, но се налага клуб "Терминал 1" да затвори врати веднага след Нова година, на 1 януари 2023 г. Причината е, че изтича договорът със собствениците на сградата и по-специално с посредниците от ресторант "Кюфтетария", които държат дългосрочно помещението, но вече имат други планове в какво да се превърне то“, пишат от „Терминал 1“.

Клубът за близо 9 години се превърна във възлово място за нощния и клубен живот в опит да привлече столичния ъндърграунд с интересни и различни музикални събития. „Терминал 1“ се радва на добра посещаемост заради разнообразната си програма и тъкмо със съживяването на културния и нощен живот след пандемията, идва моментът на края на клуба.

„Хората правят клубовете важни, не помещенията“, написаха в прочувствен пост във Фейсбук от „Терминал 1“ и призовават хората да се насладят на концертите и събитията до края на годината.

А ето какво са подготвили от друг клуб за Нова година

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: