София най-накрая с коледен парк на площад „Славейков“

мин. четене

София заслужава отдавна своя коледен парк и най-доброто място за това е площад „Славейков“ в столицата. От 4 до 30 декември това място ще ни зарежда с много коледно настроение, ще пием коледни еликсири и ще се поръсваме с коледен прашец, както правят големите градове по света.

Открита музикална сцена, коледна гора и зона за много вкусни коледни ястия и напитки ще впечатлят и най-скептичните към коледните празници. В дървените къщички, които ще се издигнат на площада, ще бъдат изложени произведенията на най-талантливите творци на приложно изкуство и художествени занаяти. В тях щандовете и продукцията си ще подредят производители на български фермерски продукти и търговци, които знаят коледната рецепта за щастие.  

Събитието ще е гарантирано стилно, като основен организатор е Mish Mash Fest, един от най-популярните и успешни крафт базари в България с над 7-годишна история и 60 издания. Те знаят колко е важно на такъв тип събитие да има за всекиго по нещо, но с премерена доза вкус и мярка за хубавото. Затова на фестивала ще се включат детски и младежки хорови и музикални формации, утвърдени имена от българската джаз, етно, госпъл и поп музикална сцена.

И още: ще гледаме стендъп изпълнения и театрални представления, а специален фотокорнер ще увековечи присъствието ви с красива снимка. Коледната гора ще е от живи елхички от Коледна-Елхичка.com, които после ще бъдат върнати за доотглеждане в разсадника и догодина ще ни радват отново.

Коледният фестивал се провежда с любезното съдействие на Столична община, Пазари „Запад“ и Район "Средец".

Още коледни предложения за декември

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: