Най-накрая ремонтират градинката пред хотел „Рила“

мин. четене

След години разруха и забрава от страна на Столична община градинката пред хотел „Рила“ в София ще бъде разчистена. На първо време започна изриването на незаконно струпваните боклуци и постройки за клошари с тежка механизирана техника, а напролет ще продължи същинската реконструкция, за да се превърне мястото в такова – достойно да е в центъра на столицата на метри от Президентството и търговските улици „Алабин“ и „Граф Игнатиев“.

Районният кмет на район „Средец“ Трайчо Трайков съобщи за началото но ремонтните дейности, за които казва, че сам си е обещал да подеме.


Снимка: Трайчо Трайков/Фейсбук  

„В три поредни бюджета предлагах да се включи в капиталовата програма, но имаше скъпи и сложни проблеми от всякакво естество. Затова предложихме на СО "икономичен" вариант на ремонт, след който обаче съм убеден, че вече ще е приятно да се минава и поспира там. Пък като му дойде времето ще помислим за нещо луксозно, с международен конкурс и всичко останало. Част от работите ще изпълним сега, а каквото остане – напролет“, написа Трайков във Фейсбук профила си.

Снимка: Трайчо Трайков/Фейсбук 

Градинката пред хотел „Рила“ преди години беше домакин на тузарско заведение с фонтан и музика. По време на социалистическия строй пространството беше едно от най-добре поддържаните в центъра на София и събираше на едно място един от търговските центрове на столицата, малка кокетна паркова площ между Градската градина на Народния театър, ЦУМ и Детмаг.

 

Още ремонти в Столицата, които очакваме с вълнение

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: