20 лв за кънки в Княжеската градина

мин. четене

Първият Леден парк в Княжеската градина в София отваря на 1 декември и вече привлича огромно внимание от страна на столичани и гостите на града. И това е нормално - съръжението е мащабно и обещава да бъде  красиво. Това ще бъде най-голямата пързалка на Балканите по виенски модел, където пързалката не е само заледено поле, а ще пълзи по алеите на парка. 500-метровите ледени ръкави ще се простират на 3600 кв. м. от общо 7000 кв. м.площ от целия парк.

По цялото им протежение ръкавите ще са осветени и ще създават много празнично настроение.

Добрата новина е, че от 1 януари учениците до 12-годишна възраст ще могат да се учат безплатно на кънки от 9 до 11 ч.

„Идеята е да привлечем все повече млади хора към практикуването на зимни спортове в градска среда.“, коментира председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Цената на вход на пързалката ще бъде 20 лв., което е амбициозна цена за масовия софиянец. Дори и да успее да заведе децата за по едно каране, едва ли много семейства с 2 деца ще могат да си позволят този леден лукс повече от веднъж. Семейни пакети все още не са обявени, а при високите разходи за поддръжа, електричество, осветление, музикални права, наем и всички други режийни, цената няма как да бъде по-малко.

В същото време останалите ледени пързалки обявяват билети на цени от 10 лв. на стадион „Славия“ и 3 лв за наем на кънки. На пързалка „Юнак“ входът ще бъде 11 лв или 13 лв с кънки под наем. На пързалка „Възраждане“ в комплекс Спортна София до парк „Възраждане“ входът е 8 лв, а наем на кънки – 6 лв, но там концепцията е различна.

Все пак ледения парк ще бъде по-мащабен, а за пълното коледно настроение около него ще има и коледен базар.

Какви предложения за кънки имат от пързалка "Юнак"

 


Още по темата: