В търсене на адреналин: Най-страшните влакчета на ужасите

мин. четене

Влакчетата на ужасите не са за всеки, но има търсачи на силни усещания, които постоянно вдигат летвата. В търсене на по-високи дози адреналин, се създават все по-страховити фън-паркове – истинско изпитание за човешките възможности да понесе страх, ужас и да се радва от всичко това.

Предлагаме ви преглед на няколко от тях по света. Ако са ви по силите, разкажете ни как е било:

Нитро, Индия

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Ankita Bhattarai (@ankydoesthings)

Най-голямото влакче на ужасите е Нитро, в Индия. То се извисява на 40 метра височина и има обща дължина от близо километър, което може да се стори безкрайно за някои. Броят на качванията и спусканията е... едва 5!Общата продължителност на возенето обаче е едва 150 секунди или малко повече от 3 минути чист адреналин.

Биг шот, Невада, САЩ

 

Тази кула на ужасите е пневматично задвижвана и е най-високото увеселително устройство, което се издига на инфарктните 50 метра височина. Усащенот за спускането е като скок от стратосферата. Иначе може да тествате издръжливостта си в Лас Вегас, Невада.

Формула Роса, Абу Даби

 

Формула Роса е влакче на ужасите, част от мрежата на Ферари в Абу Даби в Обединените Арабски емирства. Влакчето се движи със скорост 240 км/ч и е произведено от Интамин. Максималната скорост се достига за шоковите 4,9 секунди с хидравлична система, която имитира усещането за изстрелване в космоса.

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: